leonidio24.gr
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣΛΕΩΝΙΔΙΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αντιδράσεις αγροτικών γιατρών στο Λεωνίδιο

Asthenoforo
Κοινοποίηση

Για στρατιωτικούς που αναλαμβάνουν χρέη οδηγού ασθενοφόρου

Οι αγροτικοί γιατροί στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου με ανακοίνωσή τους αντιδρούν για το ότι τρεις στρατιωτικοί μέλη της πολεμικής αεροπορίας, εστάλησαν εκεί για να αναλάβουν χρέη οδηγού ασθενοφόρου καταγγέλλοντας ότι έχουν ανεπαρκή εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι εν λόγω στρατιωτικοί, «δεν έχουν λάβει απολύτως καμία εκπαίδευση πάνω στο χειρισμό και τη μετακίνηση ασθενών, δεν έχουν καν εκπαιδευτεί επαρκώς στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Δεν έχουν απολύτως καμία παρελθοντική επαφή με ασθενοφόρα και τον εξοπλισμό τους.

Δύο από τους τρείς δεν έχουν καν δίπλωμα οδήγησης μεγαλύτερης κατηγορίας από Ι.Χ. και προφανώς ούτε εμπειρία οδήγησης παρόμοιου οχήματος. Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Θέλουμε να δηλώσουμε ρητά ως αγροτικοί ιατροί πως δεν αισθανόμαστε ασφαλείς να βγούμε στο δρόμο με τους στρατιωτικούς που μας απέστειλαν δίχως την απαραίτητη κατάρτιση και ενάντια στη θέληση τους (θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν τους αποδίδουμε μερίδιο ευθύνης)».

healthdaily.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κολωνάκια τοποθετήθηκαν στον δρόμο – «καρμανιόλα» Άστρος – Λεωνίδιο

Θάνατος λουόμενου στην Πλάκα Λεωνιδίου

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Σχολική εορταστική εκδήλωση της 200ης Επετείου της «Β΄ εν Άστρει Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων»