leonidio24.gr
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΥΓΕΙΑ

Αφρικανική Σκόνη: Ολόκληρη η Χώρα κάτω από το Πέπλο της

Κοινοποίηση

Αφρικανική Σκόνη: Επικίνδυνη Μεταφορά και Επιπτώσεις στην Υγεία

Μια σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης επηρεάζει εκτενώς το σύνολο της χώρας μας, με το φαινόμενο να είναι ιδιαίτερα αισθητό από την Ήπειρο έως και τα Δωδεκάνησα. Η ατμόσφαιρα έχει θολώσει, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία για την ποιότητα του αέρα και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, η παρουσία βροχοπτώσεων έχει συμβάλει στη μερική κατακάθιση των αιωρούμενων σωματιδίων, οδηγώντας έτσι σε μειωμένες συγκεντρώσεις σκόνης κοντά στο έδαφος. Αυτές οι βροχές ενδέχεται τοπικά να μετατραπούν σε λασποβροχές, με να είναι ορατά τα σημάδια της σκόνης σε επιφάνειες και οχήματα, κάτι που αποτελεί και ένδειξη της σοβαρότητας του φαινομένου.

Ωστόσο, σε περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας και της Βόρειας Πελοποννήσου, οι συγκεντρώσεις σκόνης ενδέχεται να παραμείνουν υψηλότερες, προσεγγίζοντας ή και ξεπερνώντας τα 50 μg/m³. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο αύξηση της θολούρας αλλά και επιβάρυνση της ατμοσφαιρικής ποιότητας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των πολιτών.

Αναγκαία Προστασία για Ευπαθείς Ομάδες

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται σε ευπαθείς ομάδες, όπως είναι τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με αναπνευστικά ή καρδιακά προβλήματα. Αυτές οι ομάδες είναι πιο επιρρεπείς στις επιπτώσεις της σκόνης και θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις, όπως η αποφυγή υπαίθριων δραστηριοτήτων κατά τις ώρες όπου η σκόνη είναι σε υψηλά επίπεδα. Η παρακολούθηση της πρόγνωσης και της εξέλιξης του φαινομένου μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση της κατάστασης και στη λήψη των κατάλληλων μέτρων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της ατμόσφαιρας, μπορείτε να επισκεφθείτε την υπηρεσία #CopernicusAtmopshere, καθώς και το διαδικτυακό portal AtmoHub, όπου παρατίθενται αναλυτικά δεδομένα σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αξιολογώντας αυτές τις πληροφορίες, οι πολίτες θα είναι καλύτερα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης και να φροντίσουν την υγεία τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Πηγή: AtmoHub

Για όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, επισκεφθείτε το ertnews.gr.

Ακολουθήστε μας στα κοινωνικά δίκτυα για να ενημερώνεστε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις: Google, Facebook, Twitter, Youtube, και Viber.

Η αναδημοσίευση των πληροφοριών επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι:

– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr.
– Στο τέλος του άρθρου σημειώνεται η πηγή.

– Σε τουλάχιστον ένα σημείο υπάρχει ενεργός σύνδεσμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Κιρ Στάρμερ αξιοποιεί το πυρηνικό «χαρτί» στη συνάντηση στρατηγικής των στρατιωτικών ηγετών της συμμαχίας των προθύμων

Λεωνίδιο | Παρουσίαση βιβλίου για το ιστορικό μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Σίντζας

Ιστορική Συνεργασία: Τόκιο, Πεκίνο και Σεούλ Ενώνουν Δυνάμεις για το Μέλλον