leonidio24.gr
ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές ο συνδυασμός “Ο τόπος μας, Βόρεια Κυνουρία”

Babd52a50a0ab6005184ef50c0f02479 L
Κοινοποίηση

Όταν ανακοινώσαμε τη συγκρότηση της Κίνησης «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» κάναμε σαφές ότι ΣΚΟΠΟΣ μας είναι η συμβολή στην αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, η αξιοποίηση της δυναμικής και της προοπτικής του τόπου μας και η αποσύνδεση της διακυβέρνησης του Δήμου από τα κομματικά επιτελεία.

Ακολουθήσαμε μια πορεία ανοιχτών διαδικασιών καλώντας κάθε δημοκρατικό πολίτη να πλαισιώσει την προσπάθειά μας, εκτιμώντας πως μπορούμε και αξίζει να διεκδικήσουμε μια θέση στις ερχόμενες εκλογές για μια Τοπική υπερκομματική Αυτοδιοίκηση.

Συμφωνήσαμε και είμαστε αρκετές και αρκετοί, σε μια Διακήρυξη Αρχών, που καθιστά την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» πραγματικά αδέσμευτη από κομματικούς εναγκαλισμούς, υπερτοπική και συμμετοχική, όπως χρειάζεται να είναι, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα κάθε ζωντανού οργανισμού, αλλά και το περιβάλλον στο σύνολό του, διεκδικώντας ένα βιώσιμο μέλλον.

Ωστόσο, ο αγώνας μας υπήρξε άνισος!

Το όραμα ……… δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την «κανονικότητα»……..!

Με τον νόμο 4804/2021, καταργήθηκε η απλή αναλογική και επανήλθε το πλειοψηφικό εκλογικό σύστημα καθώς η εκλογή των Δημάρχων, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων γίνεται κατά συνδυασμούς, αποκλείοντας υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών, σε αντίθεση με την απλή αναλογική που διαχώριζε την κατάρτιση συνδυασμού και την εκλογή των Τοπικών Συμβουλίων από αυτή του Δήμαρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένας άκρως αντιδημοκρατικός και αντιαυτοδιοικητικός νόμος, ο οποίος στερεί το δικαίωμα στις τοπικές κοινωνίες να εκφράζονται και να διεκδικούν ανεξάρτητα από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η ανιδιοτέλεια και ο καθαρός μας λόγος δεν ήταν ικανά επιχειρήματα – όπως αποδείχτηκε – για να συγκεντρώσουμε τον απαιτούμενο αριθμό των 72 υποψηφίων, ώστε να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο.

Συνειδητά, δεν απευθυνθήκαμε στους συγγενείς μας πρώτου και δεύτερου βαθμού, ούτε σε άτομα που ζουν και εργάζονται εκτός του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Απευθυνθήκαμε κυρίως σε συμπολίτισσες και συμπολίτες που ζουν και εργάζονται σ’ αυτόν τον ΤΟΠΟ γιατί αυτές και αυτοί γνωρίζουν τις ανάγκες του.

Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των συντοπιτών είδε θετικά την προσπάθειά μας και διαβλέποντας μια ελπίδα αλλαγής στα τοπικά δρώμενα μας δήλωνε αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη, εντούτοις για διάφορους λόγους δεν πλαισίωσε το ψηφοδέλτιό μας.

Για την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ» η κάθοδος στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν και δεν είναι αυτοσκοπός!

Θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε σε κάθε τι που αφορά τον τόπο μας με την κατάθεση ολοκληρωμένων προτάσεων για τα προβλήματά του και κυρίως για να αναστρέψουμε την ερήμωση των χωριών μας.

Η παρουσία μας σε ένα οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο δεν υπήρξε και δεν αποτελεί επιδίωξή μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που μέλη της Κίνησης επιλέξουν να είναι υποψήφιες και υποψήφιοι με τις άλλες παρατάξεις, είναι προσωπική τους επιλογή την οποία σεβόμαστε, αλλά δεν εκφράζουν την Κίνηση «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ».

Δηλώνουμε ότι είμαστε πάντα ανοιχτοί σε κοινές δράσεις με κινήσεις και ομάδες πολιτών στο πλαίσιο των αρχών μας.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους τους ενεργούς πολίτες για την ανταπόκρισή τους. Αυτές οι προσπάθειες είναι Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

Η Συντονιστική Γραμματεία της Δημοτικής Κίνησης

«Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Επίσημη “πρώτη” για το Λεωνίδιο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Επαναληπτική Διακήρυξη Δημάρχου για την εκμίσθωση ενός κτιρίου που βρίσκεται στην Κοινότητα Βερβένων