leonidio24.gr
ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία» – Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία

Meres Apokalypsis Stin Iwnia Front
Κοινοποίηση

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 το Αρχείον της Τσακωνιάς, σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τη Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας πραγματοποίησαν μια εκδήλωση – αφιέρωμα στην Μικρά Ασία.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο μικρασιάτης συγγραφέας Γεώργιος Ν. Παπαθανασόπουλος μίλησε, απαντώντας σε ερωτήσεις της φιλολόγου κυρίας Ελένης Πουτσελά , για το βιβλίο του “Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία”, ένα ιστορικό μυθιστόρημα, που στηρίζεται σε αφηγήσεις και μνήμες από τον παππού, παππά Γιώργη και τη γιαγιά του παπαδιά Βασιλεία.

Οι φιλόλογοι κυρία Θωμαή Γούσγουλα, κυρία Αγγελική Καττή και κυρία Μαρία Καττή διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και οι κυρίες Θωμαή Γούσγουλα, Μαρία Καττή, Αγγελική Καττή και ο κύριος Σταύρος Πήλιουρας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, με μαέστρο τον κύριο Σταυρό Κουτίβα τραγούδησαν τα μικρασιατικά τραγούδια ” Έχε γεια Παναγιά”, “Από ξένο τόπο”, “Τα σμυρναίικα τραγούδια” . Επίσης, ο συνταξιούχος καθηγητής Θεολογίας και ψάλτης, κύριος Σταύρος Πήλιουρας, τραγούδησε σε εκκλησιαστικό ήχο Πλάγιο Β “Στου Βοσπόρου τα Αγιονέρια”.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Δημάρχου Νότιας Κυνουρίας, κύριου Χαράλαμπου Λυσίκατου.

Μέσα από την ιστορία και την τέχνη – λογοτεχνία και μουσική – προσπαθήσαμε να αποτίσουμε φόρο τιμής στους Έλληνες της Μικρασίας.

Με εκτίμηση

Δ. Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μανώλης Δολιανίτης: Σε σεμινάριο αιρετών λίγο πριν αναλάβει τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Τραγωδία στην Αιτωλοακαρνανία – Νεκρός βρέθηκε ο 52χρονος αγνοούμενος φύλακας (εικόνες)

Λεωνίδιο: Η πατρίδα της μελιτζάνας με την τσακώνικη αρχιτεκτονική και η γραφική Πλάκα