leonidio24.gr
ΛΕΩΝΙΔΙΟΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μηνύματα ομόνοιας από τον Χ. Λυσίκατο στην εκδήλωση – αφιέρωμα για τη Μικρά Ασία

Lysikatos Bhma Tsakwnia
Κοινοποίηση

Στην εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μικρά Ασία που πραγματοποίησε το Αρχείον της Τσακωνιάς στο Λεωνίδιο, σε συνεργασία με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και τη Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας παραβρέθηκε ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία» του Μικρασιάτη συγγραφέα κ. Γεώργιου Παπαθανασόπουλο, ενώ στο δεύτερο μέρος η Χορωδία Ενηλίκων που δήμου παρουσίασε ένα πρόγραμμα με μικρασιάτικα τραγούδια.

Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατος ανέβηκε στο βήμα και συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης.

«Σήμερα έγινε η παρουσίαση ενός ιδιαίτερου βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει εκτός από ιστορικά στοιχεία, προσωπικά βιώματα του συγγραφέα, τα οποία μας ακούμπησαν», είπε.

Μας πονάει πάρα πολύ το θέμα της καταστροφής της Σμύρνης και είναι τραγικό γιατί μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα σταμάτησε να υπάρχει ελληνισμός που υπήρχε για χιλιάδες χρόνια στην περιοχή

Καλό είναι να παίρνουμε τα μαθήματά μας, στις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη καταστροφή το βασικό συστατικό ήταν ο διχασμός, η διχόνοια, αν καταφέρουμε να το βελτιώσουμε είμαστε ικανοί για τα πάντα τόνισε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα. Ας κάνουμε συλλογικά, εθνικά ή μεμονωμένα ο καθένας μας την αυτοκριτική μας για το διχαστικό λόγω που εκφράζουμε ο ένας για τον άλλον

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

ΕΥΔΑΠ: Στα 343,5 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2022

Νέα Πορεία : Σοφία Ρεντούλια υποψήφια στην κοινότητα Πουλίθρων με τον Μανώλη Δολιανίτη