leonidio24.gr
ΒΟΡΕΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης Άστρους

Page 4 696x522
Κοινοποίηση

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, οι οποίες αφορούν στον εορτασμό των 200 χρόνων από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης στο Άστρος Κυνουρίας. χθες βράδυ στον Ιερό Χώρο της Β΄ Εθνοσυνέλευσης  πραγματοποιήθηκε  η παρουσίαση της επετειακής έκδοσης για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη σύγκληση της Β΄ Εθνοσυνέλευσης με τίτλο: «Εν Άστρει. Η Εθνική Δευτέρα των Ελλήνων Συνέλευσις (29 Μαρτίου – 18 Απριλίου 1823). Τα γεγονότα – οι πρωταγωνιστές – οι αποφάσεις».

Την έκδοση  παρουσίασαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Προκόπιος Παυλόπουλος, ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος και η Επιμελήτρια της έκδοσης, Δρ. Σμαράγδη Ι. Αρβανίτη. και την παρουσίαση συντόνιζε ο συντοπίτης δημοσιογράφος κ.Γ.Παπούλιας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο επετειακός τόμος αποτελεί έκδοση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, υπό την  αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους. ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ κ. Ο.Κωνσταντινόπουλος, ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης, ο πρ.αναπλ. υπουργός κ.Β. Κοντοζαμάνης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Λαμπρόπουλος ,αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της Κοινότητας Άστρους κ.Κ.Μπάρλας, ο υποψ.  δήμαρχος κ.Δ. Γκαύρος, δ/σ & τ/σ και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών υποψηφίων από όλες τις παρατάξεις ,οι ιερείς των ενοριών Άστρους, μέλη του συλλόγου φίλων του Μουσείου και αρκετοί κάτοικοι του Άστρους και απο την περιοχή κ.α

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Λεωνίδιο: Παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Δολιανίτη «Άγιος Νικόλαος Σίντζας»

Επιμελητήριο Αρκαδίας: 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα χρηματοδοτήσει τους φακέλους για τα υδατοδρόμια Άστρους, Μονεμβασιάς, Γυθείου και Κυπαρισσίας