leonidio24.gr
ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ΄ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΜΑΝΩΛΗ ΔΟΛΙΑΝΙΤΗ – ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

377116038 327647579732004 5078659062602275024 N
Κοινοποίηση

05-09-2023

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης μας παραχώρησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τη ΝΟΤΙΑ ΚΥΝΟΥΡΙΑ Μανώλης Δολιανίτης.

Μεταξύ άλλων ο Μανώλης Δολιανίτης αναφέρθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της παράταξής του, στις βασικές προτεραιότητες του Συνδυασμού του για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας αλλά και για την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας εμφανίστηκε αισιόδοξος για το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα και τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Νέα Πορεία για τη Νότια Κυνουρία ήδη ξεκίνησε. Διαβάστε παρακάτω τις απαντήσεις που μας έδωσε σε πέντε ερωτήσεις που του κάναμε λίγο πριν ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος

ΕΡ. Αφού πρώτα σας ευχηθούμε καλή επιτυχία θα θέλαμε να μας πείτε για ποιους λόγους κατεβαίνεται σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας το Δήμο Νότιας Κυνουρίας;

ΑΠ. Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία επικοινωνίας που μου δίνετε και σας λέω ξεκάθαρα ότι για μένα η πολιτική και κυρίως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Θεωρώ ότι τα έργα  έρχονται ως αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς και προσπάθειας. Υπό αυτή την έννοια το όραμά μου για το Δήμο Νότιας Κυνουρίας το στηρίζω στους ανθρώπους που έχω δίπλα μου. Σε όλους αυτούς που με εμπιστεύτηκαν και συστρατεύτηκαν στην κοινή προσπάθεια για την αλλαγή στο Δήμο μας. Οι λόγοι που κατεβαίνουμε σε αυτές τις εκλογές είναι απλοί και ευδιάκριτοι. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διοικήσουμε το Δήμο καλύτερα και να τον οδηγήσουμε με σιγουριά και ασφάλεια στο μέλλον. Πιστεύουμε ότι αυτός ο ευλογημένος τόπος όπως και οι περήφανοι άνθρωποί του αξίζουν  περισσότερα. Θέλουμε μια νέα πορεία για τον τόπο μας. Μια πορεία δημιουργίας, ανάπτυξης και έργων που θα πιάνουν τόπο στον τόπο μας.

ΕΡ. Με ποια κριτήρια στελεχώσατε το Συνδυασμό σας; Πιστεύετε ότι το ψηφοδέλτιό σας μπορεί να κερδίσει αυτές τις εκλογές;

ΑΠ. Το ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ είναι ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Είναι ένα ψηφοδέλτιο από ανθρώπους που αγαπάνε τον τόπο τους. Όλοι αυτοί δεν είναι επαγγελματίες πολιτικοί, ούτε επιδιώκουν να ζήσουν από το Δήμο. Είναι εθελοντές σε μια κοινή προσπάθεια για να πάμε το Δήμο μπροστά και να διεκδικήσουμε το καλύτερο για το Λεωνίδιο, τον Τυρό και τα χωριά μας. Πρόκειται για μία σύνθεση δυνάμεων έμπειρων και νέων στελεχών που είναι έτοιμοι να συνεργαστούν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για ένα Δήμο που θα σέβεται το περιβάλλον και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να μείνουν οι νέοι άνθρωποι στον τόπο τους.

Το όραμά μας κοινό, να δούμε αυτό τον τόπο να προχωρά γρηγορότερα και να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες που υπάρχουν δίπλα μας. Θέλουμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί με αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε ανοιχτές πόρτες στο Δημαρχείο και όχι κλειστές παρέες. Θέλουμε ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες. Ερχόμαστε για να ενώσουμε δυνάμεις και να δώσουμε νέα προοπτική στο Δήμο μας.

ΕΡ. Πείτε μας συνοπτικά τις βασικές προτεραιότητες για το Συνδυασμό σας αν στις 8/10/23 εκλεγείτε νέα Δημοτική Αρχή;

ΑΠ. Άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή θα αρχίσει η διεκδίκηση βασικών έργων υποδομής που χρειάζεται ο τόπος μας. Ενδεικτικά θα αναφέρω Λιμάνι Λεωνιδίου, Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, Οριοθέτηση Δαφνώνα με παράλληλη συνέχιση Παραποτάμιου, Γενικό Πολεοδομικό, Αρδευτικό Κάμπου Λεωνιδίου, Ανάπλαση παραλιακής ζώνης Τυρού και τόσα άλλα που όλα αυτά τα χρόνια έμειναν απλές διατυπώσεις.

Δημιουργία υποδομών, μηχανισμών και διαδικασιών  που θα φέρουν τον δημότη στο κέντρο του ενδιαφέροντος. Οι δημότες πρέπει να είναι γνώστες των πεπραγμένων του Δήμου και να συναποφασίζουν για το μέλλον τους.

Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου με στόχο την εξυπηρέτηση του δημότη στον τόπο κατοικίας του.

Συνέργειες & συνεργασίες με φορείς και πρόσωπα που θα έχουν στόχο την συνολική πρόοδο του Δήμου μας. Χωρίς αγκυλώσεις κάθε είδους, χωρίς υπεροψία με μοναδικό γνώμονα το όφελος των δημοτών και του τόπου.

Μα πάνω απ’ όλα θα σταθούμε με ανθρώπινο πρόσωπο δίπλα στον καθ’ ένα ξεχωριστά. Θα ακούσουμε τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις ιδέες αλλά και τους προβληματισμούς του. Η καθημερινότητα του καθ’ ενός μας είναι αυτό που βιώνουμε άμεσα όλοι μας και έχει τον πρώτο λόγο για εμάς.

ΕΡ. Ποιά είναι τα σχέδιά σας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικότερα του αναρριχητικού τουρισμού στην περιοχή σας;

ΑΠ. Εδώ να μου επιτρέψετε να ξεκινήσω λόγο ανάποδα. Είναι κοινή διαπίστωση ότι ο Τουρισμός είναι ένα μια από τις βασικές συνιστώσες στην οικονομία του Δήμου μας. Όμως εδώ και εννιά χρόνια η νυν Δημοτική Αρχή ΔΕΝ έχει συστήσει την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Αν μη τι άλλο αυτό και μόνο δείχνει πως αντιλαμβάνεται το τουριστικό μας προϊών.

Για εμάς ο Τουρισμός, όπως άλλωστε και όλοι οι τομείς που συμβάλουν στην οικονομία του τόπου, είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας. Όμως όχι πάμε και όπου μας βγάλει. Πρέπει να υπάρχει στόχευση, προγραμματισμός, εξειδίκευση, επιστημονική προσέγγιση με σύγχρονες μεθόδους, εκτεταμένη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών και φυσικά καθημερινή και πολύ δουλειά, με μετρήσιμα αποτελέσματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πιστεύω μας είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο Brand Name (Εμπορικό σήμα – όνομα) ΔΗΜΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ που πάνω του θα χτίσουμε όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Φυσικό πλούτο, Παράδοση, Ιστορία, Γλώσσα, Αρχιτεκτονική, Τοπικά Προϊόντα και κάθε τι που θα κάνει τους επισκέπτες μας να νιώσουν την εμπειρία του τόπου μας.

Για το Αναρριχητικό Πάρκο Λεωνιδίου θα πω ότι νιώθω πολύ περήφανος αφού σαν Αντιδήμαρχος, στη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Ι. Μαρνέρη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Leader οργανωμένα σχεδιάσαμε, προβάλαμε και υλοποιήσαμε μαζί με τον Αθηναϊκό Ορειβατικό Σύλλογο τις βασικές δομές και το ξεκίνημα όλου αυτού που έχουμε σήμερα.

Ο Δήμος μας ή για να είμαστε πιο ακριβείς κυρίως το Λεωνίδιο, με την ευλογία του Αναρριχητικού Πάρκου παρουσιάζει μια εκρηκτική ανάπτυξη εισροής τουριστών και μάλιστα χειμερινών τα τελευταία χρόνια. Έγιναν τεράστιες ιδιωτικές επενδύσεις σε όλα τα επίπεδα της τοπικής οικονομίας.

Όμως η αίσθηση που έχουν όλοι όσοι ασχολούνται με την Αναρρίχηση είναι ότι λειτουργούμε σαν Δήμος στον αυτόματο. Προβλήματα διαπιστωμένα που πια είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να λυθούν με βούληση, αποφασιστικότητα και θάρρος σπρώχνονται εντέχνως κάτω απ’ το χαλί με τη λογική του θα δούμε.

Πρέπει να βρεθεί ο τρόπος όλο αυτό να προστατευτεί να διατηρηθεί και να προοδεύσει.

Δεσμευόμαστε από τώρα ότι θα δημιουργήσουμε Αντιδημαρχεία Τουρισμού και Προβολής του Δήμου μας !!!

ΕΡ Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους δημότες της Νότιας Κυνουρίας πριν πάνε στις κάλπες;

ΑΠ. Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ υγεία σε όλους και να τους πω ότι μετά τις εκλογές θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί. Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν γι αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω όλες τις πλευρές να προστατεύσουμε την ομαλότητα, την ηρεμία και να δώσουμε μαθήματα πολιτικού πολιτισμού. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η παράδοση, ο πολιτισμός και η ιστορία του τόπου μας.

Ύστερα θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ερχόμαστε να προσθέσουμε σε ότι δημιουργικό έχει γίνει μέχρι σήμερα από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή. Δεν ερχόμαστε ούτε να γκρεμίσουμε, ούτε να μηδενίσουμε έργα και πρόσωπα.

Ερχόμαστε για να τρέξουμε το Δήμο μας γρηγορότερα, να αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει στον τόπο μας και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και ευημερία των πολιτών.

Ερχόμαστε για να καλυτερέψουμε την καθημερινότητα και να δημιουργήσουμε νέες κοινωνικές δομές για τους ευάλωτους συνδημότες μας.

Ερχόμαστε για να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που έχει ως στόχο να γίνει ο Δήμος μας πιο σύγχρονος και παράλληλα πιο ανθρώπινος.

Θέλουμε ένα ευρωπαϊκό Δήμο που θα ανοίγει δρόμους στη νεολαία και θα δίνει λύσεις στα προβλήματα. Δεν θέλουμε να μείνουμε απλοί θεατές των εξελίξεων και φτωχοί συγγενείς της Περιφέρειας.

Από την επόμενη μέρα των εκλογών θα διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει και θα φτιάξουμε ένα Δήμο αντάξιο της ιστορίας του που θα βλέπει το μέλλον με αισιοδοξία.

Δεν ανεχόμαστε άλλο τη μετριότητα, την αλαζονεία και την αδιαφάνεια. Νέα Πορεία λοιπόν για τη Νότια Κυνουρία γιατί μπορούμε καλύτερα και αξίζουμε περισσότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μανώλης Δολιανίτης: Σε σεμινάριο αιρετών λίγο πριν αναλάβει τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Με την προβολή της ταινίας «Sunset Boulevard» συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Άστρους

Τραγωδία στην Τυνησία: Η ακτοφυλακή ανέσυρε 31 νεκρούς μετανάστες από την θάλασσα