leonidio24.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑΛΕΩΝΙΔΙΟΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαμηλό budget, ονειρικές παραλίες για τα πρώτα μπάνια: Τρεις παραθαλάσσιοι προορισμοί για αποδράσεις κοντά στην Αθήνα

Download (3)
Κοινοποίηση

Καθώς η Άνοιξη φτάνει στην κορύφωσή της και το καλοκαίρι είναι πλέον προ των πυλών, η επιθυμία για μικρές και κοντινές αποδράσεις ακόμα και για ένα Σαββατοκύριακο, αυξάνεται.

Όσοι μένουν στην πρωτεύουσα είναι ιδιαίτερα ευνοημένοι, καθώς υπάρχουν πολλές επιλογές για κοντινούς αποδράσεις που μπορεί να είναι ιδανικοί όχι μόνο για την άνοιξη, αλλά για όλες τις εποχές του χρόνου. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τρεις από τις πολλές επιλογές για γρήγορες και κοντινές αποδράσεις.

Γαλαξίδι
Το Γαλαξίδι (ή Γαλαξείδι) βρίσκεται στη βόρεια ακτή του Κορινθιακού κόλπου και απέχει λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα. Είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό με μεγάλη ιστορία στη ναυτιλία, που προσελκύει πλήθος επισκεπτών κατά τους θερινούς μήνες.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης περιλαμβάνει πετρόχτιστα αρχοντικά, με μερικά από τα οποία να είναι χαρακτηρισμένα ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Η αναπτυγμένη ναυτιλία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική του τόπου, αφού οι ναυτικοί έφερναν υλικά και τεχνίτες από όλο τον κόσμο.

Μερικά αξιοθέατα που θα δείτε στο Γαλαξίδι είναι το Παρθεναγωγείο, που χτίστηκε το 1880 και πλέον είναι διατηρητέο μνημείο, το Ναυτικό και Εθνολογικό Μουσείο, το Καποδιστριακό Σχολείο που έχει ανακηρυχθεί και αυτό διατηρητέο κτίριο, τη Μονή Αγίου Σωτήρος και τους ναούς του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Παρασκευής.

Είναι ένα ήσυχο μέρος για να περάσετε ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο και θα βρείτε αρκετές επιλογές από εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ και μπαρ, αλλά και καταλύματα όλων των ειδών για να μείνετε.

Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Πελοποννήσου, κάτω από τον Πάρνωνα. Απέχει λιγότερο από 3,5 ώρες από την Αθήνα και είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για 2-3 μέρες χαλάρωσης κατά την περίοδο της άνοιξης. Έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός και οι κάτοικοί του έχουν Τσακώνικη καταγωγή – μάλιστα θα ακούσετε αρκετούς να ομιλούν την Τσακώνικη διάλεκτο.

Ο οικισμός αποτελείται από διώροφα και τριώροφα πέτρινα αρχοντικά και φαρδιούς δρόμους που οδηγούν είτε στην πλακόστρωτη πλατεία είτε στο Δημοτικό Σχολείο που είναι διατηρητέο κτήριο είτε σε κάποιο τοξωτό γεφύρι. Επισκεφθείτε τον Πύργο Τσικαλιώτη, που χτίστηκε το 1808 και φιλοξενεί μια μικρή έκθεση για την τσακώνικη αρχιτεκτονική και την Έκθεση της Φάμπρικας Πολιτισμού που στεγάζεται σε ένα κτήριο του 1859.

Η περιοχή είναι πανέμορφη, έχοντας το βουνό από τη μια, με γραφικά χωριά στις βουνοπλαγιές του Πάρνωνα και τη θάλασσα από την άλλη, 5 χλμ μακριά στο επίνειο του Λεωνιδίου. Θα βρείτε όμορφες ταβέρνες και εστιατόρια και φυσικά καταλύματα με ελαστικές τιμές για να μείνετε.

Ναύπακτος
Η Ναύπακτος είναι μια γραφική, παραθαλάσσια πόλη στον Κορινθιακό κόλπο, που απέχει 2,5 – 3 ώρες από την Αθήνα. Η πόλη έχει μεγάλη ιστορία και αποτελεί μια από τις αρχαιότερες που γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη στο παρελθόν. Είναι οχυρωμένη από το λιμάνι μέχρι το κάστρο και έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός.

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ναυπάκτου είναι το Κάστρο που δεσπόζει στο λόφο, το Ενετικό Λιμάνι με τον πέτρινο φάρο, τα παλιά τείχη του φρουρίου και το Ρολόι του κάστρου. Γενικά, όμως, η πόλη με τα παραδοσιακά σπίτια και τα λιθόστρωτα δρομάκια είναι ένα αξιοθέατο από μόνη της.

video

Στην περιοχή θα βρείτε μια τεράστια επιλογή από ταβέρνες, εστιατόρια, καφέ και μπαρ με θέα το λιμάνι και τη θάλασσα. Είναι από τους πιο δραστήριους κοντινούς προορισμούς στην Αθήνα και διαθέτει πολλές επιλογές καταλυμάτων, από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια μέχρι βίλες και εξοχικές κατοικίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Θετικές εντυπώσεις άφησε ο υπό δοκιμή στο Λεωνίδιο Κολομβιανός επιθετικός Τέο

To Λεωνίδιο στο «Μoney Review» στο πλαίσιο του Fam Trip του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Συμβουλές από το Περιφερειακό κέντρο προστασίας φυτών, ποιοτικού και φυτοϋγειονομικού ελέγχου Ναυπλίου για την ελιά