leonidio24.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επιστολή του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας για συνδεδεμένη ενίσχυση μήλων ΠΟΠ Τρίπολης

Μήλα Πιλαφά 768x507
Κοινοποίηση

Επιστολή στον αρμόδιο Υπουργό της Αγροτικής Ανάπτυξης και των Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά και στον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκο Μπαμπασίδη, για το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης των μήλων ΠΟΠ Τρίπολης, έστειλε η διοίκηση του Αγροτικού – Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας.

Η επιστολή – αίτημα, κοινοποιείται στους βουλευτές Αρκαδίας, στον Περιφερειάρχη της Πελοποννήσου, στον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας και στον δήμαρχο της Τρίπολης.

Ο Συνεταιρισμός, ζητά, όπως οι παραγωγοί μήλων Ντελίσιους Πιλαφά Τρίπολης ΠΟΠ, που διαθέτουν την παραγωγή τους στις λαικές αγορές και στο πλανόδιο εμπόριο, να μην αποκλειστούν απ’ την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Ο Συνεταιρισμός, ζητά, να ενισχυθούν και αυτοί οι παραγωγοί, όπως γίνεται με αυτούς που παραδίδουν το προίον τους νομικές εντότητες.

Μεταξύ άλλων, ο Συνεταιρισμός, αναφέρει τα εξής:

Αναγνωρίζουμε ότι οι νομικές οντότητες που εμπορεύονται ΠΟΠ προϊόντα πρέπει να είναι πιστοποιημένες από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ, αλλά αυτό δεν πρέπει να στερεί από τους ίδιους τους παραγωγούς το δικαίωμα να ενισχύονται, όταν διακινούν μόνοι τους τα προϊόντα τους στον τελικό καταναλωτή. Επισημαίνουμε ότι μέχρι πέρυσι οι συνδεδεμένες ενισχύσεις για τα μήλα δίνονταν ανάλογα με τα στρέμματα που καλλιεργούσε ο κάθε παραγωγός, ανεξαρτήτως πως διέθετε τα προϊόντα του. Θεωρούμε απαραίτητη την στήριξη όλων των παραγωγών ενός τόσο πολύτιμου και μοναδικού προϊόντος της Αρκαδικής Γης και ιδιαιτέρα σε μια εποχή που το κόστος παραγωγής για τον αγρότη είναι δυσβάσταχτο (…).

πηγη/http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τα highlights της εξάρας του Λεωνιδίου κόντρα στον ΑΟ Λεβάντε

Απόδραση στην ανατολική Πελοπόννησο: Παράλιο Άστρος και Λεωνίδιο

Πόσα χρήματα μπορεί να βγάλει κάποιος από τα κρυπτονομίσματα